Team IQBaboll

Handtäcken

Team IQBaboll > Lydnad > Handtäcken

Ja satt som vanligt å kolla på Pinterest, det finns hur mycket som helst att kolla på. Allt! Det finna mängder av virkmönster, wicca, service dog, assistansdog, hundtillbehör, hundträning och när ja sökte på service dog kom det upp en del om handtäcken.

Först tänkte ja att men det kan hon ju! Eller inte…

Ja prova täcknen å visst har ja en svart fäfer mitt i mot mig med dräggel i mungiporna å ser ut som ett levande frågetecken över mitt viftande med handen å varför hon inte fick nått godis. Det va bara att bryta ner det i mindre krav å försöka få henne att förstå att mitt viftande med handen betydde nått.


En del kunde hon redan, som ligg, vänta å stanna men kom va nått helt nytt å sitt är väldigt svårt från ligg till sitt, antingen gör ja mitt viftande helt galet fel eller så har ja för oregelbundna rörelser så hon kan kedja ihop vad det betyder. Vänta kör ja med nostarget, vet inte om det e rätt heller. Men hon valde att göra nostarget mot min knutna hand. Har du ett vänta täcken?


Detta va kul, varför har ja inte tränat detta mer noga, tänk va smidigt det är med handtäcken. I en större folksamling kanske hon blir mer fokuserad på min hand i fråga om vad ja vill, på avstånd oxå förstås. Detta får ja experimentera mera med.

Har du handtäcken?

2 thoughts on “Handtäcken

  1. Jag har läst att det är väldigt svårt för en hund att gå från ligg till sitt rent fysiskt. Min dvärgpudel kan det i och för sig, så det är inte omöjligt, men det kan vara så att Täva inte klarar det även om hon har fattat vad hon ska göra. Hur funkar det om hon ligger och du ger kommando för sitt?

    Jag har handtecken för stanna, sitt, ligg, medurs/moturs (runt hinderstöd), fram, hoppa upp i knät och “placera dig här”. Min hund verkar ha mycket lättare att förstå tecken än röstkommando.

    1. Täva har alltid haft svårt från ligg å upp, både sitt å stå. Jag fick förklarat att det kan bero på att hon har långa ben å därför hon är långsam. Det va då ja träna lydnad. Nu är målet att hon ska förstå täcken å att “lyssna” på dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: