Team IQBaboll

Att klippa klor!

Team IQBaboll > Övrigt > Att klippa klor!

Det strömmar in videos på facebook, på hur folk klipper klorna på sina hundar, det e allt från att sitta i knät, till att hunden vänder bort huvudet varje gång man klipper en klo. 

Jag har inga större bekymmer med att klippa täva, jo när hon va en valp för hon låg inte still, åla å kråka som en ål å tillslut fick man lägga ett ben över henne så låg hon still.

I dag klipper ja henne på det sätt ja känner för, det kan va på promenaden, sittandens på golvet i tv-rummet med henne liggandes mellan mina ben på rygg, sittandes, sittandes på toastolen har oxå hänt. Då klippte ja först mina egna naglar, sen satte ja sonen på toastolen å tog fram sonens pall å klippte naglarna på han å Täva va nyfiken så ja skicka upp henne efter sonen va klar. SÅ ja, ja kan klippa klorna lite hur som på henne.

Men hon har så LÅNGA klor, det spelar ingen roll om ja klipper lite varje dag eller inte, dom är ändå jättelånga! Ja har till och med fått operera bort en klo på henne som hon bröt av för dom va helt enkelt för långa å hon är mer som en bergsget än en hund när hon hittar stenmurar, skrotar, verkstäder osv.

Så, ja har sett folk sitta å dra bort klospån med klotången för att pulpan ska bli mer blottad utan att bli skadad för att få pulpan att dra åt sig. För det första, det skulle ja aldrig kunna göra det på Täva, hon anser inte kloklippning är nått man bör göra men går med på att man gör det utan protest men hon skulle inte va still länge nog. För det andra så skulle mina händer ta så mycket stryk att ja skulle kunna knappt använda dom å göra det på va enda klo?!? Jisses, känner bara hur ont det gör, å hon har svarta klor å hur långt vågar man då “hyvla” klorna på sidorna?

Men sen är tävas klor väldigt stora, tjocka å stenhårda så att klippa dom e en halv vetenskap utan att försöka slippa klippa i pulpan, sen har ja svårt att klippa dom då de e så hårda så ja måste ta i nått så enormt (provat typ varje tång som finns) å när klon väl är klipp så är dom jättevassa innan hon filar ner dom själv. VEt inte hur många sår ja har haft på kroppen som kommer från hennes klippta klor, sonen då? Det gör ju jätteont på mig å husse å hur ont gör det inte då på han? Å att sitta fila varje klo efteråt tar dö på mina händer, ja har provat men olika handfilar, fotfilar, nagelfilar, hundfilar, vanliga filar till träsnide, å metall (små plattfilar så tro nu inte ja har suttit med en hopraspa eller liknande nu)


Så nu har ja kommit på den briljanta lösningen! Ja har en elektrisk fotfil, en billig sak som kommer från Coop. Ja prova i dag å fila hennes klor efter ja klippt dom, även på sidorna, runda av dom snyggt å prydligt å gissa vad, från att ha ett konstant klickande har ja bara nått enstaka. Är nån klo som är lite deformerad efter hon bröt av den så den får ja komma på nått speciellt sätt att klippa/fila nu när den ÄNTLIGEN blivit hård efter ca 3 år!


Va ansåg då täva om detta? Ja det va nått mörkt missnöjt ljud, nästan morrande men de va INGET mor, det vibrerar ju, det låter, det känns konstigt å ja fila så långt in ja kunde innan pulpan kom. Hon tyckte als det va så skönt, utan vet exakt när ja e klar så ja fick allt säga till henne ett par gånger då detta va en del extra än det vanliga så hon trodde att det va godisdags. 

Så har ni en hund som behöver lite extra klovård än bara klippa å man vill slippa bli så trött i händerna är en fotfil nått att prova, vissa kör ju enbart med att fila å vill man slippa lägga flera hundra på olika hundfilar eller Dremel eller va man nu använder, prova en sån här, kostar 99:- å funkar de inte på hunden får i alla fall släta fötter 😉

2 thoughts on “Att klippa klor!

  1. Använder en sån på Alice 🙂 Hon får ju aldrig långa klor, men brukar snygga till dom emellanåt just för att inte hon ska glömma helt. Hon är ju livrädd för allt vad kloklippning innebär, men det blir bättre 🙂

    1. Täva får enormt långa klor på bara ett par dagar å efter mycket provande, filande, klippande så får det bli klipp å sen fila med fotfilen så dom blir tunnare i toppen i hopp om att pulpan drar tillbaka så ja kan få korta, fina klor på henne. Sen filar ja så ja slipper vassa kanter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: