Klövjeväska på, upptäckte en ny promenadväg!

Varför gå ifrån matte? Hon går inte mer än 15-20 meter ifrån mig å kan inte sluta tramsa runt mig för en hon får en leksak!

Jag har tröttnat på samma promenadrunda varje dag, var dag går ja samma jävla tråkiga runda å både valp och hund vet exakt när å vart man ska gå fint, få springa fritt, vart andra hundar finns osv. Det är dödstråkigt! Så ja vända håll och gick åt andra hållet, gick upp mot flygklubben men det e dötrist att vara där utan träningsturustningen och få skäll vilken sekund som helst från nån som vrålar, DU FÅR INTE GÅ DÄR, DU KAN FÅ ETT FLYGPLAN I HUVUDET! Ja det har hänt ett flertal gånger plus Täva e så där äckligt dötrist att man måste röra på sig för att hon ska de oxå, å så springer hon runt mig, hoppar å skäller å gör livet till ett helvete om valpen är lös då ja e rädd att hon ska knuffa omkull honom. Täva kan inte leka, gå lös utan en leksak å bära runt på!

Så vi passera flygklubben å fortsatte upp å mot den långa rundan på ca 4 km å tänkte att ja knallar väll på för Täva behöver jobba med sina muskler å den vanliga rundan hinner hon knappt bli varm på å i dag så hängde ja på väskorna på Julius selen med ris i. Vikten är ynka 250 gram i varje väska så det är ju inte så där jättetungt för henne men det blir ju ett halvkilo att bära. Men då vi fick möte hela tiden av flyktingarna å ja kände att hålla kolla hela tiden efter dom, bilar å samtidigt hålla koll på valpen och Täva inte va nått ja kände för så ja svängde av mitt ute på åkern på ett traktorspår. 

Vid möte så måste man ligga bakom vagnen så man inte skrämmer flyktingarna


Följde spåret å tillslut hamna vi i skogen. Ja hade gått längre om de inte va ett stort träd mitt över vägen! Ja kan inte få över barnvagnen med en halvsovande valp i, kunde inte gå runt den heller då det e krondiken så det va bara att vända!

Fina steg, fast det är relativt jämnt här så gick hon i trav!


Hela rundan va nog på 2 km å Täva va riktigt trött det sista, hon skifta mellan alla gångarter en hund kan (hon passningar mer än gärna på vanliga promenader), hon va så trött i bak att hon snubbla det sista för hon är en passgångare! Nu när det va så varierande underlag så va det mycket trav eller skritt, visst sprang hon fram å tillbaka, studsa å höll på men när vi gick å alla va samlade så va det inte alls lika mycket passgångare förutom på väg hem.

På väg tillbaka från skogen, va tungt att skuva barnvagnen i svår teräng men fram kom vi.


Valpen tyckte skogen va riktigt spännande, å ekållon va riktigt roligt att plocka å lägga i sin lilla bil, det sluta med att han parkera rumpan å skulle plocka vare ollon han kunde hitta. Ja vet nu att ska vi kunna gå dit igen MÅSTE han sitta i vagnen för det sluta med att ja va tvungen å gå å hämta honom! Täva fick smått panik över att han va där å vi här, hon kunde inte gå ifrån mig för det va för långt bort till valpen. Hon visste inte vad eller hur hon skulle göra. 

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Promenad, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.