Team IQBaboll

“Nya” vagnen = noll lydnad

Team IQBaboll > Promenad > “Nya” vagnen = noll lydnad

Jag kan verkligen inte fatta detta fenomen när det gäller Täva, Så fort ja använder babytravelen (den nya vagnen) så tappar Täva all form av lydnad å blir ett groteskt monster! Hon sliter å drar, springer framför vagnen, får kopplet intrasslad i hjulen, trasslar in mig i kopplet då hon går antingen bakom, bredvid eller framför mig när ja kör! Hon ska gå fot, alltså bredvid mig men inte vagnen.

Har ja min gamla vagn, våran älskade kronanvagn så vet hon exakt va alla handkommandon betyder, vet exakt vart hon ska gå, inte göra utfall, inte dra osv! Hur kan en vagn vara så enorm skillnad? Det är ju samma utrustning hon har på sig!


På dessa kort går hon FEL! Här drar hon framför mig men ändå bredvid vagnen, tack vara K9-Sports väktarkoppel så har ja bra grepp om henne och med ett äldre rosa reflex stryp från hööks som är för stort så är det inte stryp utan mer bara åtdraget, det stryper inte utan när hon drar så det stryper är hon framme hos Terry å velar. Det ser ut som det stryper men om hon skulle gå korrekt så skulle det hänga löst. Ja brukar ta å koppla på strypet på selen så i fall om att hon skulle kunna krypa ur selen så stoppar ju strypet henne och detta stryp är hon inte lika het i (hurra)

Den gamla vagnen står i lägenheten, tyvärr i delar då den ska RENOVERAS! Det ska bytas hjul/lager på den, försöka fixa en ny eller laga/spänna upp suffletten och se om ja kan hitta den andra delen av selen å laga den eller köpa en ny sele. Varken Terry eller Täva är så där jätteglada över att deras älskade vagn står i delar.


Tog inte många sekunder efter vi börja demolera vagnen innan sonen satte sig i sittdelen och Täva börja svansa runt å sen satte sig korrekt bakom vagnen. Men eftersom det är en vagn från 2010 så finns det inga delar att köpa förutom däck å sele, men däck med lager kostar 1300:- å det e mer än va ja gav för vagnen då den va gratis! Vill inte lägga enorma pengar på den då ja har en bra vagn (fast denna är bättre på hundpromenader så den är lättare att styra med en hand osv). Men denna vagn är komplett med hårdliggdel, åkpåse, skydd osv! Enda som fattas är locket till liggdelen! 

One thought on ““Nya” vagnen = noll lydnad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: