Team IQBaboll

Med grus i trosorna

Team IQBaboll > Dogporkour > Med grus i trosorna

Det tillhör min vardag att ha grus i trosorna å blöt om röven. Ja det är sant! Då ja inte kan ha västen på mig så får ja helt enkelt komma på nått annat sätt att förvara leksaken när vi tränar. När vi går promenaden så har ja oftast leksaken i BHn eller mellan tuttarn, det funkar så länge leksaken inte används då det e lite bör att knöla ner en stor kampis eller bollar, fast den lilla bollen är inte så svår att ha mellan tuttarna men de stora. Det ser ut som ja har en extra tutte.

Men när vi tränar aktivt är det en del bör, försenad belöning osv om ja förvara leksakerna i fram så ja kom på att ja stoppar ner det i byxorna i bak! Dels så är leksaken utom synhåll, får automatiskt bakbelöning på vänster sida och ja har inte en hund som går framför mig som en krabba baklänges! Ja hon kan gå en hel promenad baklänges i hopp om att få leksaken!

Men då det är grus där vi tränar, det är fluffigt skinn och ja har en drågglas till hund. Alltså, blöt leksak som all skit fastnar på å när ja knölar ner leksaken igen händer det mer än en gång att leksaken hamnar innanför trosorna å vipps så är trosan blöt å allt grus hamnar, ja ni fattar! Men det funkar! Ja skiter i fickorna i fram, alla krokar å ringar som är i vägen, det enda ja e ute efter är bakfickan! Men ja kanske skulle uppskatta framfickorna om ja hade en väst som passa mig. Alla ja kollar på som har väst ser det så himla stort, luftigt å bekvämt ut å på mig ser det ut som ja e en Pink marshmallows! Antingen så har ja bara provat försmå västar eller så är det som så att det finns ingen som är anpassad efter en marshmallow.

Men då kroppen fortfarande skriker av smärta efter kattmötet i trappan och å en å annat utfall så har nu Julis K9 hetshalsbandet åkt på och det har underlättat en hel del. Men hon är tokstark så det blir ju ändå en hel del ryck å slit från hennes sida så ja ska se om ja kan hitta nån bra expander eller koppel med expander i, det MÅSTE vara rosa!

Vi har även kört en del Dogporkour och nu har hon äntligen lyckats hålla ihop och klara alla pluttar som finns. I början kutar hon på men när det mer å mer glapp mellan varje saktar hon av, oftast har hon hoppat ner men i dag lyckades hon hålla ihop ända fram till den sista. Det är så mycket glapp mellan varje plutt att hon kan hoppa ner, gå ett till två steg och sen hoppa upp på nästa. Vi hitta även en ny grej att träna på, en av dom stora krukorna växer det inget i, så den fick bli hennes nya projekt. Det växer nån barrväxt i så det e lite svårt att hålla koll på tassarna då det är ganska tjocka grenar.


Pluttarna va en gång i tiden parkeringsskydd till hotellet och dessa krukor va oxå till hotellet och det va riktigt fint innan de gjorde om det till flyktingförläggning, tyvärr. Det finns till och med en svensk skräckfilm där de pratar engelska som är inspelad här innan dom renovera det och måla det rosa. Så ja tror inte nån bryr sig så mycket om en hund travar runt i en av dessa krukor då ingen har brytt sig om detta sen de byggde om det å inte innan det heller. Tyvärr tycker inte flyktingar om att man går där å hojtar, gormar, gör utfall mot Täva, även försökt att rycka loss henne från mig då ja har haft fullt upp med att undvika bettskador. Har hänt en hel å en gång så gick en äldre herre fler oss och när ja släppte Täva lös börja han vissla på henne, ja försökte styra henne att INTE gå dit men tillslut tröttna ja å lät henne komma i full fart mot honom, han börja backa, se lite smått panikslagen ut å börja vifta med armarna, innan Täva kom fram vissla ja till å hon tvärvände å ja kollar surt på gubben. Sen dess visslar han inte efter henne eller försöker locka henne till sig. Undra va han tänkte å hade för plan då hundar inte alltid är så uppskattat av dom!

One thought on “Med grus i trosorna

  1. SV: Hej 🙂 Äh, tycker du ska prova med Täva också.. kan inte mer än gå åt helvete 😀 Jag ställer ju min svarta bruksschäfer. Utställning är en liten syssla på sidan om all seriös träning (BSL, lydnad etc)

    Vad är det för spår du kör? Är det bruksspår eller IPO-spår? 🙂 Du kan kontakta mig på Facebook om du vill, lättare att skriva där. Lovisa Ståhl heter jag där, bild på mig och min svarta schäfer på bilden. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: