Team IQBaboll

Katter i trappan!

Team IQBaboll > Promenad > Katter i trappan!

Jag är kattägare, vart det i över halva mitt liv å lite till, ja har bott i stan, på landet, i utkanten som ja gör nu. Jag har haft både inne och utekatter och inne/ute katter. Men en sak kan ja inte förstå, hur kan man bo på andra våning och ha 4 katter som är inne/ute katter som tillbringar mer tid i trapphuset än ute?


Min wilda är innekatt numera, innan vi flytta till trean va hon ute/inne katt MEN hon gick in å ut igenom balkongen. Hon fick inte vistas i trappan för att ja ville inte hon skulle bli instängd i källaren eller förorena på nått sätt. Hon trivdes bra med att gå ut å in där å kom rätt ut i naturen. Wilda är så pass gammal att hon har vart både ren innekatt å inne/ute katt under sina 15 år. Visst försöker hon smita ut på balkongen å tro att hon kan komma ut å leva rövare i naturen men när hon ser att det är lilla högt som tredjevåning ja då står hon å tittar å sen får hon gå in. Ja tvekar inte en sekund på att hon skulle hoppa! Hon må va liten men hon är tuff som ett lejon.

Jag blir tokig, ja får nu mera gå ett extravaganta i trappan för att slippa nån av de elaka katterna, får Täva en chans så nyper hon katterna. Jag har försökt med alla medel som funkar men är det inte hennes katt ja då ska det jagas till fan avlöser sig! Å kommer hon i kapp en katt ja då kommer inte den katten leva nån mer. Peppar peppar ta i trä, hon har ännu inte lyckats ta dö på någon ännu! 

I dag kolla ja som vanligt om det va nån katt i trappan, hitta ingen så ja koppla Täva, körde samma race som vanligt (läs mer om det här) å när Täva kommer utanför våran dörr börjar hon idiotsniffa på golvet, jaja tänkte ja, då har nån katt gått ut nyss eller grannens shiba. Men Täva är uppstressad å ju närmare ytterdörren vi kommer ju mer stressad är hon. Va fan tänker ja å ser att ja då sitter det en katt där! Å så klart har den katten ingen vett att gå ner å gömma sig utan ska tvånget ut han oxå å startar ett krig med Täva.

Ja får Linda kopplet runt halsen på henne så ja kan hålla hennes huvud från katten så hon inte nyper den å Täva är mer vit än svart då hon stressmjällar som fan! Öppnar dörren å katten sticker å Täva gör ett tappert försök att sticka efter så ja höll på att ramla å får ännu mer smärta i handleden. Väl ute så går hon ca 70% av promenaden å letar, spanar å sniffar efter katten.


Hon kommer på andra tankar när hon ser grannen å hennes shiba å går upp ännu mer i varv, å så klart ska nån tvånget rasta sina bjäbbande russlar precis henne, kunde dom inte bara väntat nån minut så ja kunde passerat med Täva, näää! Ut med dom ur bilen bara när hon ändå ser att ja har problem med Täva!

GHAAAA! Det är en sån där dag som allt bara går snett, Täva har haft ett par sånna dagar i rad nu, enda sen ja upptäckte knölen på henne, hon är inte loj längre utan mer speedad å uppmärksam å “arg” så ja antar att knölen gör ont eller så har hon pms för det är dags för löp snart! Men ja kan säga att Biltemas spårsäkerhet storlek 4 håller för en väldigt frustrerad pmsfäfer på ca 23 kilo! Ja trodde inte den skulle göra det.


Så nu blir det att gå med Julius k9 hetshalsband tills ja får ordning på detta med katterna, ja vill inte behöva göra om det där med kopplet för att hon kommer att lyckas komma loss å dra efter å det får absolut inte hända. Jag vet en hel del människor är imot denna typ av halsband men då undrar ja, va är skillnaden mellan ett 4 cm bredd stumt halsband och ett som har ett handtag på? 

Jo jag har pratat med grannen men hon säger prompt att hennes katter INTE gör så eller så är det nån som har släppt in dom. Rätt knepigt att dom blivit insläppta då dom flyr när en människa kommer, sen vet ja inte hur många gånger vi har trampat i kattbajs å de stinker kattpiss…

Knölen är fortfarande kvar men den känns inte lika hård å den är inte riktigt lika stor, det är inte mycket som har minskat men då den sitter i huden, kan nu greppa den å flytta den i huden, själva knölen sitter ju fast men men den går att flytta runt, huden går att flytta runt. Svårt att förklara så antingen är det en köttet som har korkat igen eller en fettknöl. Ska prata med en vett på måndag å se om ja kan få en tid för kontroll. Schäfer får ju lätt cancer tyvärr.


Där sitter knölen, kolla noga så ser ni att pälsen är ruffsig å ja hon är mjällig/matt i pälsen efter kattmötet i trappan å synen av russlarna å Shiban! Hon stressmjällar å det inget ja kan rå för då ja inte kan få ner henne i nivå då det exploderar i stress å trappas inte upp utan det är allt eller inget på henne. 

4 thoughts on “Katter i trappan!

 1. Jag har lärt att knöl som “bara” sitter i huden (inte fast i muskulatur) sällan är farlig. Sällan! alltså, jag ställer ingen diagnos givetvis 🙂 Min gamling som är borta nu fick sådan där o det visade sig senare vara en s.k. “fistelgång/knöl”. Med tiden blev ett litet hål (por som öppnade sig) o jag kunde klämma ur massor som i en finne.
  Säger INTE att det där är det det är bara en tanke.
  Vad gäller katterna…..
  Den grannen skulle inte gilla mig 😛 Den där hyllan katten sitter i står den i trapphuset? Det kan du “ge dig på” med värden för trapphus ska vara helt tomt på saker enl brandskydd (finns lagrum där).

  1. Hon har haft ett par sånna “finnar” förut och därför är ja inte så orolig över den nu när det känns som att det är bara huden den sitter i. Vi får se om den går upp så det går klämma ur eller om den går tillbaka å försvinner.

   Våran hyresvärd bryr sig inte ett skit om dessa hyreshus, det är ingen som gör utan här sköter vi oss själva som var å en ägde lägenheterna.

   Den hyllan är vårat skötbord till sonen och katten är våran gamla Wilda 😉

 2. Aha! Med hyllan alltså då. Nästan liten så jag tycker det var synd att det inte var grannens 😀
  Väldigt fin katt är det, även om hon varit bland “problemen”.
  Vad 17 har du för hyresvärd?? Har ni annat trassel också, med att de inte bryr sig, så att ni har hyresgästför inkopplad o så? Då kan du ju höra med dem. Vissa saker är ju värden helt tvungen ta tag i. Men visst, många skiter i det ändå ju.
  Hoppas verkligen du kan få någon utgång ur detta!

  1. Jag personligen tycker det e skönt att slippa värden då det blir mer fritt å gör det du vill, har extremt billig hyra på grund av det. Bor bra, billig el å hyra, visst, inga tv kanaler, omodernt kök men allt funkar som det ska, vi får tapisera å greja som vi vill.

   Enda som stör mig är grannen å hennes katter, hade hon bara gett fan i att släppa ut dom eller kolla så dom går ut å inte bara hoppas att nån släpper ut dom så hade ja sktit i problemet. Täva är ändå stressad av dörrar (även inne så där har vi aldrig stängt) så lite nattpromenad ska nog få bukt på, bara för mig att komma ihåg att ta på halsbandet med handtag så ja slipper Linda kopplet runt halsen å hålla upp henne. Synd bara att Täva tror det ska bli IPO träning med halsbandet (skyddsträning) men hoppas hon släpper tankarna på katterna eller så blir det värre.

   Har aldrig haft nån som har klagat på min lilla Wilda, hon har läxat upp många hundar å valpar i sina dra som har vart hos mig å tränat och fick även beröm i vintras av fastighetsskötaren att det är första gången på över tio år som dom inte lagt ut råttgift (hon kom hem med 5-10 möss/råttor/sorkar å en å annan ödla å skata.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: