Team IQBaboll

Hurtta eller Baggen?

Team IQBaboll > Promenad > Hurtta eller Baggen?

Jag har problem, ja kan inte bestämma mig för vilken sele ja ska välja, står mellan två olika selar och ja kan inte bestämma mig för vilken ja ska ta. Baggen eller Hurtta?

Baggen har en Joggingsele som kan passa min lilla dam, den är lätt, väger nästan inget och den är ganska snygg.


Täva är kräsen på utrustning, ja har nog prova alla selar, halsband som finns och det få grejer hon verkligen gillar. Nu har ja lyckats knäcka koden på vad det är för nått hon vill ha på sig. Det ska vara lätta saker, det får inte väga nått alls och just Baggens sele väger nästan inget, den är rätt så ställbar MEN det finns inget handtag på ryggen (plus den finns i rosa) och handtag är nästan ett krav på henne om det inte finns handtag längst ner på kopplet. Jag vill kunna ta tag i henne, dra henne intilliggande och hålla henne nära i fall hon gör ett utfall!

Såg även på Baggens hemsida att det finns halsband i samma serie som denna sele, är det nån som vet hur de e? Är dom oxå lätta som selen? Rekommenderar ni detta märke? Aldrig ägt nått från Baggen.

Hurttas sele har handtag, är ställbar MEN den väger mer! Den är ganska tung men många säger den är bra, när ja kolla på den så är den ganska så bred i bröstbandet och Täva är ganska trång med V form på bröstbenet. Sen finns den i rosa men en del säger att spännena inte håller sin position så den ställer om sig och det får INTE hända för hon kan krypa ur den!


Så hur ska ja göra? Finns en sele till men den har j ante möjlighet att prova på henne så det är mellan dessa två.

10 thoughts on “Hurtta eller Baggen?

 1. Jag sålde nyligen min hurtta active o använder enbart hurtta y-sele!

  Använder min sele mesta dels när vi cyklar active selen gillade inte min då den var för bred mellan frambenen och fick den aldrig o sitta helt bra faktiskt! Väldigt tråkigt för den är otroligt bra på min systers hund som är en cockerspaniel o jag har en sheltie!

  Men älskar hurtta y-selen så kör på den då. 🙂

  1. Jag har provat y selen och den är för stor i halsen för min lilla tjej. Tyvärr annars hade ja valt den, Samma med D selen dom har, den är för stor i bröstet så när den sitter bra runt magen så åker bröstbandet ner för långt.

 2. Vi kör på Baggena produkter här hemma! Hundarna slipper skav och även halsbanden är lätta
  och lätta att ta tag i, så i ditt fall rekommenderar jag ett joggingsele med ett halsband som du snabbt kan ta tag i vid eventuella hundmöten. 🙂 Att de även har bra priser skadar ju inte heller faktiskt! 😉 Lycka till i denna djungel!

  1. Nja, 500:- för selen är inte billigt men då dom är LÄTTA så leder faktiskt den selen. Undra om det finns rabatt nånstans så man kan få den lite billigare i alla fall. Synd bara att deras “hetshalsband” inte fanns i rosa. Men hur är de stumma/vanliga halsbanden? Är dom oxå lika lätta som selen?

   1. Är van vid selar som kostar 800 kr plus.. beror väl helt på vad man jämför med. 🙂 Kolla gärna på Baggen.se där har de listat upp vart återförsäljare finns i landet så kan du åka dit och känna och klämma lite på produkterna. 🙂

    1. Dit vi ska nästa vecka har bara selen 🙁 Vart nyfiken på å sugen på ett halsband i samma färg så hon är lite matchande. Å ja är ju inte efter ett expanderkoppel oxå då hon gör hopp rätt ut eller hopp rätt ner i diken osv, hon är ändå 5 år men ändå går hon i koppel som en unghund med fnatt :p därför dom tror hon är en unghund på klubben.

 3. Sv: Rallylyndnad är SUPERKUL!! 😀 Jag har endel videos från när vi tränat och tävlar under kategorin “Rallylydnad” i min blogg. Men man kan ju börja träna in ett fotgående om man inte har de, och lära in momenten för sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: