Team IQBaboll

Skadad matte, rolig promenad

Team IQBaboll > Dogporkour > Skadad matte, rolig promenad

Jag har som ni vet övervikt och medicinska åkommor som gör att ja kan klassas som en julgris men jag har ett annat problem som inte beror på min vikt utan ingen vet vad det är för fel, jag har ont i mina leder. På vintern är det värre men då gör det ont lite överallt, på sommaren så gör det ont på vissa ställen. Smärtan kan klassas som en rejäl stukning men ingen vet VARFÖR jag har ont.

Så för att inte få dåligt samvete över att man kan gå flera km om dagen på promenad så får man välja en kortare sväng men aktivera adhdfärfern med spännande saker. Tex att klättra upp på varje sten, balansera på elskåp, plocka upp kopplet från backen, träna “left” (hon kan kravlöst fot men går som en pottaskit och kan hjälpa till och ploga på vintern) med extern belöning (det är skitsvårt enligt henne för det fäferätande trollet kan sno leksaken) så att bara gå 10 steg från leksaken är dundersvårt, att svänga mot leksaken är nästan omöjligt å att få henne vara tyst är uteslutet MEN hon får jobba med skallen.

I dag körde vi en sån promenad, klättra, gå runt träd, plocka upp saker, left osv. För att vara så otränad, ofokuserad osv så gick det förvånansvärt bra. Till och med hundmötet med den skällande labben valde hon att gå fot med kontakt i stället för utfall! Okej, jag hade belöningen framme men att hon hellre valde att vara med mig i stället för att fara rätt ut är helt otroligt!

Elskåp är kluriga att komma upp på och man måste verkligen ha full koll på tassar och tunga. Men efter lite fundering, försök så kom hon upp, hitta balansen och hade full fokus på mig i stället för katten som gick bakom oss.

En stor sten är också klurig då man dels måste hitta vart kanterna går så man inte backar av den, man kan även sitta, ligga och stå på den. Bra träning för en fäfer som har noll koll på tassarna.

 

Eftersom jag har min smärta i höger hand och nedre del av ryggen är det svårt att böja sig plus det gör ont att använda tumme och pekfinger så får damen helt enkelt plocka upp koppel, nycklar och allt annat ja har fickorna som man kan “tappa” och ge till mig. Allt för att få en kampleksak. Hela hennes värld består att få en leksak, en boll eller kampis.


Vart den kommer ifrån vet ja inte men den va NY! Alltså så måste ja köpt eller fått den rätt längesen å helt enkelt lagt den i lådan och glömt bort den. Denna kampis är nästan lika rolig eller bra som den lilla bollen men denna är lättare att ta med sig än boll. Då min älskade rosa väst har krymp så får man ha allt i fickorna eller stoppa den i BHn. 

Vi har fortfarande beslutsångest ang selen, har nu tittat på de flesta y selar med vadderingen i bröstet och nu är det Hurttas Aktiv eller en modell från Baggen som står högst år listan. Men ja kan inte bestämma mig. Täva har det väldigt trångt mellan frambenen och typ V formad bröstkorg. Hon är så liten så hon hamnar ALLTID mellan storlekarna så nästa gång ja åker till stan får ja släpa med mig yrvädret med risk att dom får plocka upp allt på hyllorna igen.

Vilken sele tror ni passar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: