Team IQBaboll

Mörker spår

Team IQBaboll > Spår > Mörker spår
image
Butcherselen sele från K9 sport. Denna sele använder ja på Täva.

Jag ska erkänna, jag ha inte lagt spår till Täva på säkert två år! Men i kväll la ja ett spår på “våran betesåker” som vi alltid tränar på. Va en ren chansning ang spåret då ja inte alls hade planerat det i morse när ja va ute och rasta henne. Alltså va min och hennes vittring kvar i marken. Men i alla fall. Jag la ett spår. Tror ja hade med mig 10 apporter ut. Va superseriös i början, tänkte efter vinden, överdrev vinklarna men sen orkade inte vara seriös då det ändå va ett test spår. Hon kunde ju lika gärna skita i att spåra. I slutet av kringelikrok spåret låg hennes boll.

Ut med hunden, trixa på henne butcherselen, trassla ur hunden från linan, fiffla med ficklampan för det va becksvart ute och ja snubblar på tallbarr på asfalt! Lägger henne på spårstarten, ber henne att starta å wrooom så drog hon iväg i full fart.

Första raka hitta hon apporten, tog upp spåret igen och lyckades ta första vinkeln, kutar iväg i full fart å hittar nästa, velar bort sig å hittar spåret, får huvudbry i andra vinkeln men hitta det igen å flyger fram i spåret. Hittar apporter men skiter i att plocka upp den. När vi kom till C vinklarna får hon hjärnsläpp å går vilse bland grässtråna men hittar igen. Flyger fram bland tovor och hitta nån apport här å där, gör över en del, å tillslut hittar hon son boll!

Ca hälften av apportera är borta men bollen är hemma. Min utvärdering av detta spontana test spår är att damen har då inte glömt hur man gör, hon blev helt galen av blotta tanken på att hon skulle spåra. I morgon ska vi ut i skogen å leta lämpliga grenar (ja vi har markägaren godkännande och gubben är utbildad skogshuggare så han vet HUR man ska såga i träden) så vi kan göra fler apporter. Ja tror ja starta med 10 stycken å har 5 kvar! Sen ska ja se om ja kan få gubben att gå ett spår som ja inte har en aning om hur det går eller hur många apporter de finns. Vet att hon spårar mig väldigt bra men andra är det lite si å så med. Hoppas hon spårar sambon.

Fortsättning följer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: