Äntligen ett JA!

NU är det ett tag sen ja fick det där telefonsamtalet från SBK och mailet oxå men det är först nu ja börjar kunna smälta att ja kommer få göra ett så kallat utökat L test, då får hon även göra BPH (skks MH typ) å ja har aldrig gjort BPH, vet knappt hur det går till å lämplighetstestet vet ja inte heller hur det går till!

Det är inte många som tror på oss, ingen nästan som tror att vi kommer lyckas och att vi kommer så långt som att hon får ett tillfälligt tjänstetäcke av SBK. Nu har hon ett så kallat företräningstäcke som ni vet å med det täcket gäller samma sak som med en vanlig hund, inga speciella fördelar med det förutom att vissa faktiskt accepterar att det stör ej, träning pågår men det är inte många.


Ja ska erkänna, ja e livrädd, fick veta i gårkväll att man inte är ensam på BPH, vadå inte ensam? Va fan kommer det hänga folk på mig? (Panik) å sen vet ja att det går en extra för att kolla hunden (inte mig) ifall dom anser att nä, hennes reaktion på det tog för lång tid att avreagera på, hon har enligt SBK lite för dåligt värde på rädslor.

L testet vet ja att det ska det komma in en annan hund i rummet å Täva får inte ens blinka, det är nolltolerans mot reaktion mot andra hundar. Jaha, kastar in handduken redan nu! Täva är ju som en rabiessmittad demonvarulv vid en fullmåne natt mot andra hundar (jippi, vi är körda)

Sen ska hon uppföra sig med! Hur i helvete ska det gå till? Hon, Uppföra sig på stan (skrattar) hon som drar tills hon hostar, ska sniffa på precis va enda litet dammkorn som finns, hon som kan flänga rätt ut för de går för sakta osv. Åh jisses, ja te trodde inte ens att ja skulle få ett ja, trodde det skulle bli ett nej som vanligt!

Sen har ja fått reda på en annan sak! Det finns folk, nämner inga namn, som börjar slå vad om när vi blir körda eller om ja kastar in handduken! Hur kul är det att få reda på detta? Täva kommer klanta sig på L testet å äta upp hunden eller inte komma ner i varv, hon kommer har för lång tid för avreagera på nån rädsla eller att ja ger upp. Det känns verkligen motiverande att få reda på detta å se att det är verkligen ingen som stöttar en, va ju så många som hurra, ropa å va så glada men tydligen så handla det om å se hur lång tid det tar för mig att ge UPP!

Ni få personer som känner mig, ger ja upp? Brukar ja kasta in handduken? Klarar hon av allt, får sitt täcke, BPH å l test är i vår (runt april) så ja har ca 4 månader att träna, men fixar hon allt å blir godkänd, då har ja fram till vintern på mig att få henne examinerad, hon måste fixa att bevisa att hon gör livet lättare för mig innan hon fyller 7! (Den 24/1 2018 fyller hon sju) så det e ju inte lite press! 

Fick en annan fråga, va ska ja göra om Täva inte klarar BPH eller L testet, ja då gör hon det bara inte men då har jag försökt. Då får hon va här hemma som vanligt men kanske med lite bättre lydnad å ja får helt enkelt söka efter en ny vän (lät fel, en ny arbetskamrat låter oxå fel) men ja får söka efter en ny vovve å träna. Svårare än så är det inte! 

VI kommer fortsätta våra liv som vanligt, testa så vissa företags produkter håller för det dom påstår, testar prototyper innan de kommer ut på marknaden osv.

Det här inlägget postades i Assistanshund och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.