Assistanshund!

Jag har under många år, snart 6 år försökt få någon förening eller organsation att godkänna att få träna täva att bli min assistanshund, inom det psykiska. Men då det inte finns nån tränare/handledare inom denna typ av assistanshund har ja bara fått ett nej från alla.

Efter mycket om och men, mail, ringande, frågande å googlande har ja nu fått SBK att ställa upp! Dom har godkänt att ja, ett ja som betyder att ja ska få ansöka om lämplighetstest på henne. Vet ni hur stort detta lilla enkla ord är? DET ÄR ENORMT!


Så nu har ja gått ut med detta på Facebook, berättat att hon ska få möjlighet till att få göra testet och ja har nu även fått tag på en tränare som ska hjälpa mig. Hon har utbildad alla typer av assistanshund/larmhund/signalhund så hon borde nog veta hur man ska göra! 


Så efter ja har landat lite, andats, funderat, kommit på att ja har startat nått enormt då ja har fått MÅNGA som har skickat PM å fått bra respons på facebook och dom grupper ja våga släppa denna bomb. Så just nu känns det som ja har hela världen på mina axlar och i stället för att ”tagit sig vatten över huvudet” känns det som ja har ett helt hav! Lyckas vi så kommer vi bli först i sverige!

Det som är lite besvärligt är att ja har följt detta i USA då det finns där, så har dom inte riktigt några ”regler” eller ”bör” kunna men nu så, nu har ja hittat lite va dom har som rekommendationer å ja har en hel del å träna på, vet inte ens om ja kommer lyckas träna in allt, inte ens om hon är tillräckligt ”ung”, tänk på att hon fyller 6 år i januari!Så, i dag, har ja fyllt i formuläret på SBK i hopp om att få ett ok från dom att hon är lämplig för att göra testet! Det kan ta upp till 30 dagar innan ja får svar så nu e ja nervös!


Nervös e fel ord, livrädd är nog bättre ord! Men ja måste veta, är hon för gammal? Har ja fått vänta förlänge?

Det här inlägget postades i Assistanshund och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.