Förberedelsen för promenaden


Som ni kanske vet så är det obligatoriskt att lägga upp bilder från våra promenader under dom dagar Terry inte går på dagis och ja har ju fått frågan varför det inte kommer upp vissa dagar (läs tidigare inlägg) å hur ja klarar allt ensam. 

Det är inte lätt när man har en operasångare, en sengångare å en som har hunnit rusa ner i källaren och på väg tillbaka upp igen innan vi har hunnit ner. Men värst är Täva! Hon har slutat å lyssna vid dörrarna för hon har nu råkat ut för möte av både katt å andra hundar så hon smiter mer än gärna ut om den öppnas å man inte är snabb nog!

Så ja kom på den briljanta lösningen då hon vägrar sitta still utan ska traja runt, med risk för att putta till Terry ner för trappan, igenom att binda fast henne i räcket medans ja går en trappa ner å hämtar vagnen. Det handlar ju inte om många sekunder å valpen, trot eller ej sitter kvar på sin plats, Wilda där imot, hon drar en repa upp å ner, eller så får man ropa halvt ihjäl sig för det ska luktas på var enda cm av trappräcket ELLER så släpper ja ut henne först, sätter fast Täva å ber valpen sitta på trappan. Sen knatas det ner, lyssnar på Tävas trajande, sjungande, gapande å Terrys ÄVA eller WIIIIILDAAAA kiss kiss kiss om å om igen medans ja släpar upp vagnen. Sen ska vagnen vändas (trångt som fan) å få i valpen å koppla loss skriklisa.


Sen gäller det att bara komma utanför dörren, få den första delen av röstningen gjord så är det hur enkelt som helst att få med dom in, Wilda brukar vara ute tills ja går ut med Täva på kvällen men det händer allt att hon följer med runt på rundan å underhåller WIIIIIILDAAAA kiss kiss kiss å retar gallfeber på Täva. Enda katten som Täva inte jagar då hon vet att hon åker på storstryk av henne plus att wilda har lärt sig den hårda vägen att man inte springer ifrån Täva för då jagar hon en i alla fall.


Så nu vet ni lite mer om hur ja gör, hur gör du? Har du oxå en smitare, sångare innan ni kommit ut? Täva drar igång sitt så fort hon får kommandot ”gå till dörren”, då är det 200 ut till dörren, gör ett par piruetter innan hon sätter sig ner, ja får fösa henne bakåt så hon hamnar på sitt ställe å sen gäller det att vara snabb på kvällen. Ja måste vara klar innan ja säger till henne å sen ut innan hon väcker Terry…

Det här inlägget postades i Lydnad, Övrigt, Promenad och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.