Trött söndag

I dag är alla trötta, till och med halta Lotta är trött. Ingen har nån större fart förutom valpen som går i vågor då han nyss lärt sig hoppa jämfota och hoppar omkring som en känguru men på dagens Långås så va alla trötta.

Visst va det lössläpp av både fäfer och valp men det gick snabbt över till trav å tillslut så gick vi alla i slowmotion! 


Ja ni ser min älskade kronanvagn på bilden och ja ställde upp bägge vagnarna brevid varandra och valpen försökte klättra upp i kronanvagnen så det fick den bli gamal vagnen som nu ska renoveras. Jag har mailat till kronan ang lagren och ja väntar på svar från, sen ska det försöka snygga till den med ny suflätt då den är väldigt solblekt. Ni ser säkert oxå att ja inte har nån sele på valpen men ja har ingen på vagnen just nu då ja inte hade nyckeln till förrådet med mig så ja kom inte åt den och när ja lyfte ur honom ur vagnen så fick han ett raserianfall som bara en tvååring kan få, med andra ord fick det bli den vagnen ändå! Han satt så snällt i vagnen å höll på å somna.


Men det va ändå en spännande händelse som hände, va så längesen ja hade nån form av hundmöte när ja går med barnvagnen att ja hade ”glömt” hur bökigt det är när det gäller Täva å möten. Men då ja kom på att ja hade henne i koppel å hade min lättstyrda vagn så löste det sig ändå, Täva överreagerar som tusan nu när hon hör/ser en annan hund å blir helt galen tills ja lyckas bryta henne med NEJ å sen bollen när ja får kontakt, ja ni har ju läst hur ja träna henne innan hon börja löpa. Men hon blir helt ”nollad” i skallen under å efter löpet att man får börja om känns det som, en dag så lyssnar hon som hon ska å allt är kanon igen ELLER så beror det på att hon går i Julius selen men då ja älskar selen, VET att den håller ifall hon flippar ur å har en massa reflexer på sig. Men jag har tränat skydd i selen och jag vet ju att hon blir hetare i selen så ja försöker få henne att fatta att det händer inget om man har den på sig. Hon får ha den på ALLA promenader.


Sen är det reflex runt hela selen som knappt syns men när ja rastar henne på kvällen/natten så har ja en ficklampa med mig å då lyser hon upp, jag har till och med lyckats blända mig själv när ja lös på henne å hon vände sig om så ja fick all reflex väldigt nära så ja fick blunda! Hon syns jättebra när det är mörkt! Men ja vill ha den nya Julius selen, denna är den äldre modellen men en rosa i stället för röd. Jag kan byta ut reflexen på sidorna å sätta dit andra reflexer med lysande röda ledlampor på men en är dålig så den släcker sig själv då å då så ja ska in på Jula å köpa en hel drös med små lampor för 10:- styck å fästa på selen, mig, barnvagnarna osv. Skitbra små lampor å dom håller fast hunden springer i buskar, högt gräs, hoppar eller kutar i full fart så lyser dom ändå!

Det här inlägget postades i Promenad, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.