När gräshoppan anfaller minifäfern!


Den lilla svarta farliga minifäfern på sina stadiga 22 kilo, 5,5 år gammal blir anfallen av de stora stygga gräshopporna kan man inte annat än att skratta åt henne. Där springer hon runt i det höga gräset, grejar sig i sin lilla värld å helt plötsligt stannar hon upp, ser helt förvånad ut, spänner upp va enda möskel i hela kroppen å ser så där toklycklig ut. Ja fattar först inte va det va hon hitta men där i gräset börjar hon flamsa runt, som en katt, hoppar, slår med frambenen i backen så de dånar (hur kan en så liten hund väsnas så mycket med ett par framben?) svanensen står rätt upp som en flaggstång å hon grejar sig, sniffar, kollar upp på mig som att ja tog gräshoppan å då kommer en ny hoppandes som man bara MÅSTE jaga lite. 

Hon höll på å jaga dessa stackars insekter i säkert 10 minuter innan alla han fly för sina små liv. Men jag har nog aldrig sett henne jaga dessa små söta djur. Inte ens som valp! 

Ni glömmer väll inte! På söndag är det sista dagen man an beställa väktarkoppel av supergrepp av K9-Sport, med hela 30% rabbat. Ange koden SUPER i kassan så räknas summan om.

Jag använder enbart detta koppel, både till sele och halsband och Täva Långskonk har inte lyckats trassla sig in i handtaget även om hon är expert på att trassla in sig i koppel. Jag har även provat att gå med mindre hundar som tax utan att det har vart några bekymmer med intrassling.

Jag personligen har ALDRIG vart så nöjd över ett koppel, ja skriver INTE detta enbart för det är ett så bra erbjudande utan för att jag är riktigt jävla nöjd över det. Spelar ingen roll om det regnar eller om Täva har blött ner det igenom att prompt gå i vattenpölar eller i högt gräs, jag har ändå bra grepp om kopplet och behöver inte vara orolig över att kopplet ska kana i handen om ja möter en hund eller hon får syn på nått å ska göra ett skutt!

Vi tränar ju även frysmarkering, va nått ja börja träna när hon va halt. Täva tyckte det va skittråkigt att stå blick stilla med nosen på en pinne så ja började om med ett mynt. Helt plötsligt va det betydligt mycket roligare och när ja började träna stadga, igenom att putta, klappa, gå över å runt henne blev det ännu roligare. Hon är riktigt duktig nu min lilla ADHDfäfer som aldrig kan va still eller fokusera på en uppgift längre än tre sekunder (är ett helvete i FF) men detta va roligt.


Men ja undrar, hur får ja henne att frysmarkerar i spåret? Hon är ju en retriver å inte en pointer. Hur ska ja gå tillväga sen? Jag hittar ingen fortsättning på hur ja ska träna utan det är bara hur man lär in själva markeringen på ett mynt men inte hur ja får det till spåret. Nån som kan förklara?

Det finns även film på lillamaja, kolla in hennes youtubekanal (länk finns i widgets, klicka på den lilla youtubeikonen så kommer ni dit å ser hennes arbete) 

Det här inlägget postades i Promenad, Spår och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.