Hundmöten vs matte


Jag har tröttnat på att Täva beter sig som ett jävla rabiat monster så fort hon ser och hör en annan hund. Det räcker med ett hundskall så är hon igång med rest ragg, utfall å låter. Jag är trött på att folk går omvägar när dom ser henne, jag är trött på att ständigt kolla va klockan är så det är mindre risk att möta nån. Jag är trött på att ständigt va på min vakt, kolla å lyssna efter andra hundar.

Nu har ja fått kanontips av en på Facebook, en som säger att i stället för att muta Täva med godis som ändå inte äts upp utan spottas ut ska ja använda nappen, bollen, och kampa mig förbi andra hundar eller när hon hör/ser dom. Och ta mig fan, det funkar! 

I dag så gick vi förbi Pyrex, där va två hundar som gorma som idioter och Täva hetsa upp sig, jag sa NEJ och hääär och visa henne nappen, Täva nappa direkt å börja kampa, ja sa loss å kampa igen å så höll vi på tills vi va va brevid, ett par meter i mellan och hon satt å TITTA på dom utan ljud! Sen börja vi kampa å loss, kampa å loss å tillslut fick hon behålla nappen en liten stund och sen fortsatte vi promenaden som inget har hänt, vilket aldrig har inträffat med hundmöten då hon är totalfokuserad på den andra hunden å letar, spårar, å kollar efter den hela tiden.

Va tvungen att vända å gå förbi Pyrex igen och tror ni inte att Täva väljer att frivilligt gå här (slarvigt fot) å vänta på nappen! Jo det gjorde hon, å när vi va mitt i mot hundarna igen fick hon kampa, loss, kampa samtidigt som vi gick, loss å kamp å behålla bollen en liten stund och sen fortsatte vi att gå, å där å då dyker Ragnar upp framför oss å Täva blir bara dragig å fokuserad på att sniffa i hans spår, inte nått utfall, inget vrål, inget utan bara fokuserad på hans spår.


När ja kom in så kolla ja skadorna efter första rundan med nappen då det kändes som hon bet mig i armen, å mycket riktigt gjorde hon det! Så nu blir det ännu ett blåmärke på kroppen. Ett på armen, ett stort mitt på handen å några mindre på samma hans, två enorma blåmärken på låret och om ja får henne att sluta att bete sig som ett rabiessmittad varulv i koppel  vid varje hundmöte så är va enda blåmärke värt det!

Det här inlägget postades i Promenad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Hundmöten vs matte

 1. Nicole skriver:

  Hej! Det är verkligen inte lätt att ta sig förbi hundmöten. Har själv jättestora problem med min hund. Ingenting funkar och för tillfället går det bara inte, folk har börjat lära sig att min hund får damputfall alltid också så de vänder om eller svänger av på en annan väg (vilket kan ses både positivt och negativt). Godis, pinne, leksak you name it, inget av det funkar att varken avleda honom med eller att börja belöna honom med i rättan tid när han gör rätt beteende… Har du provat sprayflaska med vatten?

  • Team IQBadboll skriver:

   Hej, Jo jag har provat vatten men det gör henne mer osäker och mer fokus på mötet.

   Men det finns en baksida på detta. Jag hade ett par dagar innan detta lockande möte både selen OCH ett kedjestryp som va uppkopplat långt upp på halsen. Halsbandet hade ja ett koppel å selen ett annat. Om det inte funka med lock, muta osv så tok ja tag i halsbandkopplet och höll henne riktigt nära, då fick hon ha sitt muppanfall, uppleva det som obehagligt å jobbigt å precis när mötet va över blev hon belönad ändå.

   Alltså, om man inte vill leka/vara med matte blir det jobbigt, tråkigt, obehagligt osv. JAg skällde inte på henne, ja sa inget förutom NEJ (precis när mötet började) å hääär (pipig lekröst) å funkade inte blev det halsbandet. Ja tänker att jag å Täva är bäst, hon kan inte ta sig ur å det kommer inte hända nått å det har get resultat, hoppas det ger resultat på katter oxå (dom jagar hon med samma fokus å låsning som ett hundmöte)

   • Nicole skriver:

    Jag förstår att det är jobbigt. Jag har som sagt själv problem och har ännu inte hittat en bra lösning på att få mindre komplicerade hundmöten. Det är tyvärr ett stort problem för många och inte f*n blir det bättre när det allt för ofta är den andra hundägaren som gör fel, exempelvis låter hunden gå långt ut i kopplet och gå alltför nära ens egen hund. För min och min hunds del blir det problemet alltid ett stort problem och stressen ökar nått så enormt hos min hund. Jag har nyss börjat läsa din blogg, men tränar du med klicker?

    • Team IQBadboll skriver:

     Hej, va kul att du har hittat hit till mig, välkommen ❤️

     Jag tränar med klicker ja, en del grejer tränar ja utan och en del klickar. Men just hundmöten har ja valt att inte använda klickern då hon är mer medveten om nappen och blir då ännu jävligare fast i försvar. Hon ska då försvara mig (nappen) å måste då visa å förklara ordagrant och med kroppen att ge fan i min boll å jag tycker inte om dig, du skrämmer mig men du ska veta att ja tvekar inte till att bita (hon biter om det blir tillrekligt tajt möte)

     Så just hundmöten jobbar ja enbart med röst, löst koppel å boll/kamp överlag och det har gett enormt mycket på bara ett par gånger.

     Just nu håller ja på och klickar in frysmarkering på spårapporterna då hon är halt (ingen vet varför) så det blir minimalt med rörelser och mycket huvud, då hon får tänka själv, shejpa in beteendet över att hon ska stå blick stilla med nosen på apporten.

     Du kan följa mer på bloggen facebooksida (länk finns på bloggen eller nått av inläggen i gruppen träna hund eller sök på Team IQBadboll) där ja har börjat skriva lite smått hur det går med just det. Är så få som gillar sidan så det känns lite trist att skriva där men det kommer ett inlägg om just frysmarkeringen längre fram.

 2. Emma skriver:

  Har ju haft enorma problem med Alice också. Allt har dock bättrat sig när vårat enda grej som funkade var att ställa henne mellan benen, knipa som en idiot och prata lugnt. Nu ställer hon sig självmant där och vi gör en stående ryggsäck 🙂 SÅ skönt att äntligen hittat nåt som funkar efter år av träning med en hund som bara spottar ut godiset och inte är kontaktbar…

  • Team IQBadboll skriver:

   Spm vi har kämpat, bråkat, skämts, blod, svett å litervis med tårar men nu så, nu är vi på g!

   Badboll funka att ge en uppgift som sitt eller ligg men på täva funka det ikke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.