Är man fet så är man fet…

Ofta får man blickar, små viskande ord bakom ryggen, pekande å utfrysning på grund av sin storlek på kroppen. Detta är inte enbart på plan utan även utanför, man kommer lixom inte med i gänget för man inte har fina lundhagen byxor eller nån tjusig väst med logga på ryggen å nått annat välkänt märke på tröja å skor. Varför? Varför får man inte vara med för att man är fet?
Tror ni inte jag är väl medveten om hur ja ser ut? Tror ni inte att ja ser mig själv i spegeln varje morgon å tror ni inte att ja fattar hur rund jag är när ja tar fram en tröja som man kan ha som tält? Är jag en sämre hundägare för jag är fet? Är ja en kass matte för jag är rund? 
Har inte ni som ser snett på mig fattat att jag kanske har en sjukdom som gör att jag är tjock eller kanske flera som gör det svårt att tappa i vikt? Jag kanske äter mediciner för olika sjukdomar som gör att jag är rund som en badboll (haha, där e en del av namnet på bloggen)

Men nu är det kris å pannkaka, jag rota fram min väst, min fina, rosa väst ja fick 2013 å det är precis så det går att knäppa den! Jag har alltså ökat ännu en storlek till, förut va ja glad över att ja fick plats i XL nu handlar det om XXL eller XXXL. Inte finns det fina rosa byxor, inte ens några hundbyxor i min storlek om det inte är män storlek. Inte kan ja köpa ett par byxor som är tre storlekar försmå bara för att ja ska bli en i gänget. Så nu står ja där, fet som en julgris pga av sjukdomar, medicinering och barnafödande och inser att ja är fetare än en julgris. Hur ska ja göra???

Jag vill oxå vara en i gänget, jag vill oxå ha märkeskläder, fina västar, tjusiga skor å trendiga byxor. Men jag jag har hittat för 500:- en rosa väst av välkänt märke! Jag ska köpa mig en ny väst i ännu större storlek och ja ska leta rätt på nån som kan trycka/brodera mitt lilla rosa tvåmannatält med våran logga, min och Tävas, Bloggens adress ska oxå vara med! Är det nån som vet vart man lämna in och få tryck utan att det kostar en halv förmögenhet?

Är det nån som vet vad storlek 48 är för storlek av Arraks kläder? Hitta ett par rosa byxor, dom kanske passar? Är dom stretchiga? 
Är det verkligen inte bara jag som är fet som en julgris som inte kan hitta bra, prisvärda och passande kläder, är det nån mer som har samma bekymmer? Hur fan gör jag? Vill inte åka till klubben i mjukisbyxor, få blickarna, kommentarerna, utfrysningen osv bara för att ja har en medicinsk åkomma som resulterar i fett!
Jag tror inte hundägare av modell stor är sämre, ja tror inte att mattar och hussar av modell elefant är sämre. Ja tror vi är precis lika bra som alla andra om inte till och med bättre, vi kommer på sätt att träna in ett moment på ett annorlunda sätt för vi har problem med att tex böja oss, svårt att gå fort eller till och med svår att gå ändå. Jag vet tex en som kör IPO i rullstol och ja, han spårar i rullstolen oxå. Jag vet en som har svårt att röra sig som kör hög klass av agility och matte står kvar vid start och dirigerar hunden där ifrån så nej, vi är inte sämre, kanske till och med bättre för vi kommer på lösningar på ett problem som ni inte har… Tjockisar är bäst men på grund av att man ska vara pinnsmal, inte ha några bröst eller rumpa, midja eller nån form av former så finns det inga kläder för oss, vi får leta, jaga, prova, skämmas osv för idealet är i dag pinnsmal! 
Så kom igen alla med former och visa att ni kan, tipsa om kläder som finns i stoooora storlekar och gärna i nån annan färg än svart!

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Är man fet så är man fet…

  1. Jenny skriver:

    Stå på dig! O kolla in http://www.engelson.se
    Där kanske du hittar nåt. De har stl upp till dam 48 i fina färger, dessutom normal eller lång benlängd ? lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.